To blog αυτό δημιουργήθκε σε άσχετο χρόνο και συγκέντρωσε εμπειρίες του γράφοντος από διάφορα στάδια της εκπαιδευτικής και εργασιακής του σταδιοδρομίας. Οι πληροφορίες προέρχονται από διάφορες ξενοδοχειακές, εστιατοριακές και ιντερνετικές πηγές και σκοπό έχουν να στείλουν μηνύματα, να προβληματίσουν ή να ενημερώνουν τους αναγνώστες.

Hotel Vrahos

Απόλυτες διακοπές! Γαλήνη, ηρεμία, ησυχία!
Hotel Vrahos
840-11 Φολέγανδρος - Κυκλάδες
Τηλ.:+30-22860-41304, 41450
Φαξ:+30-22860-41292
vrahos@tee.gr
Στοιχεία επικοινωνίας στην Αθήνα:
Τηλ.:+30-210-8025208, 8047138
Φαξ:+30-210-8047138
vrahos@tee.gr
Επιχειρηματικό Σχέδιο
Πρό(σ)(κ)ληση Ανάπτυξης
2012-201...
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ (Βασικό προϊόν)
Το ξενοδοχείο χτίστηκε το 1999 και ανακαινίστηκε το 2010. Αποτελείται από 29 δωμάτια, σουίτες και διαμερίσματα με εξαιρετική διακόσμηση και μοναδική θέα. Χτιστά κρεβάτια, ρομαντικές κουνουπιέρες και χειροποίητα έργα τέχνης, είναι μερικά από τα στοιχεία που συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ξεχωριστής ατμόσφαιρας.
To ξενοδοχείο είναι χτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά ενός βραχώδους λόφου που ξεκινά από την παραλία, το ξενοδοχείο Vrahos είναι το σήμα κατατεθέν του Καραβοστάση στη Φολέγανδρο. Πιστό στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού, συνδυάζει αρμονικά το εκτυφλωτικό λευκό των Κυκλάδων με το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας, καθώς και την πέτρα που προβάλλει διακριτικά εδώ κι εκεί μέσα από τη γη.
Το ξενοδοχείο είναι πλημμυρισμένο στις βουκαμβίλιες, τους φοίνικες και τα αγριολούλουδα, αγναντεύει αγέρωχο το Αιγαίο και το βλέμμα του φθάνει έως τη Σίκινο και τη Σαντορίνη, ενώ η είσοδός του δροσίζεται από τα κρυστάλλινα νερά του μικρού όρμου που βρίσκεται μπροστά.
Στη μεγάλη κεντρική βεράντα του bar σερβίρεται το πρωινό. Η μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών ντόπιων προϊόντων, σερβιρισμένων με τη μορφή μπουφέ πάνω σε παλιά έπιπλα αντίκες, ανοίγει την όρεξη. Το βράδυ στον ίδιο χώρο η ρομαντική διάθεση κυριαρχεί, που ο πελάτης μπορεί να απολαύσει ένα ποτό υπό το φως των κεριών, ακούγοντας κλασική μουσική και θαυμάζοντας την υπέροχη θέα.
Η χαλάρωση αλλά και η αναζωογόνηση που προσφέρει το Jacuzzi του Vrahos Hotel σε συνδυασμό με την απαράμιλλη θέα και την αίσθηση ότι η θάλασσα είναι η φυσική προέκταση του υγρού στοιχείου και αποτελεί αδιαμφισβήτητα το must της διαμονής.
Ορισμένες από τις υπηρεσίες που προσφέρει το ξενοδοχείο είναι τηλέφωνο, μουσική, τηλεόραση, air condition, mini bar και ιδιωτική βεράντα σε κάθε δωμάτιο, υπηρεσίες internet και δορυφορική τηλεόραση στη reception, cafe bar, Jacuzzi, parking, ενοικίαση αυτοκινήτων και μοτοσικλετών και μεταφορά από και προς το λιμάνι.
Εκτός από την παραλία στο Καραβοστάσι που βρίσκεται μπροστά στο ξενοδοχείο, άλλες τρεις από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού βρίσκονται σε απόσταση περιπάτου ενώ υπάρχει η δυνατότητα του γύρου του νησιού με καραβάκι για κολύμπι σε απομακρυσμένες παραλίες, προσβάσιμες μόνο από τη θάλασσα. Τα καραβάκια αποπλέουν από το λιμάνι στο Καραβοστάσι.
BREAKFAST
Το πλούσιο σπιτικό πρωινό που σερβίρεται σε μορφή μπουφέ, στην αίθουσα πρωινού και στην κεντρική βεράντα του ξενοδοχείου, από τις 8.30πμ έως τις 11.00πμ, περιλαμβάνει ποικιλία εδεσμάτων από τοπικές Φολεγανδρικές νοστιμιές και βιολογικά φρούτα και λαχανικά.
BAR RESTAURANT
Με ιδιαίτερη φροντίδα, οι υπεύθυνοι του εστιατορίου ετοιμάζουν γευστικά μεσογειακά πιάτα, εμπνευσμένα από την ελληνική και τοπική κουζίνα. Σερβίρεται ελαφρύ γεύμα ή δείπνο στη ρομαντική βεράντα με τη πανοραμική θέα με συνοδεία κρασιού που διαθέτει η κάβα του ξενοδοχείου.
OUTDOOR INFINITY JACUZZI
Στο καταλληλότερο σημείο του ξενοδοχείου, αγναντεύοντας το πέλαγος, είναι κατασκευασμένο το εξωτερικό υδρομασάζ, που προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας. Για να διασφαλιστεί η ιδιωτικότητα της θεραπείας και της χαλάρωσης, γίνεται πάντα κράτηση στην υποδοχή.
MOUNTAIN BIKES
Στην υποδοχή του ξενοδοχείου διατίθενται ποδήλατα βουνού για την περιήγησή σας στους παραλιακούς δρόμους, το γραφικό λιμανάκι μέχρι και τον οικισμό Λιβάδι.
TRANSFER
Προσφέρεται στους φιλοξενούμενούς, δωρεάν μεταφορά από και προς το λιμάνι, με το mini bus του ξενοδοχείου, κατόπιν συνεννόησης.
WI-FI
Διατίθεται δωρεάν ασύρματο internet για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους.
ΓΑΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Το κατάλληλο προσωπικό του ξενοδοχείου και η οικογένεια του κ. Αντώνη Άγα θα μπορούσαν να συντελέσουν με τη βοήθειά τους στη διοργάνωση γάμων ή εκδηλώσεων, διαθέτοντας τις 70 καλαίσθητες κλίνες του ξενοδοχείου, τη γαμήλια σουίτα και το cozy restaurant, για ιδιαίτερες και ξεχωριστές στιγμές στη Φολέγανδρο.!!!
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ
Η Φολέγανδρος είναι το νοτιότερο νησί των δυτικών Κυκλάδων και βρίσκεται ανάμεσα στη Σίκινο και τη Μήλο. Με έκταση μόλις 32 τ. χλμ. και μήκος ακτών 40 χλμ. απέχει από το λιμάνι του Πειραιά 105 ναυτικά μίλια. Πρόκειται για έναν πανέμορφο τόπο, λουσμένο στο φως, με άγριες ομορφιές και ειδυλλιακή ατμόσφαιρα. Η τουριστική ανάπτυξη των τελευταίων κυρίως ετών δεν έχει στερήσει στο παραμικρό τη γραφικότητα και τη μοναδική κυκλαδίτικη φυσιογνωμία του νησιού.
Το τοπίο είναι βραχώδες χωρίς βλάστηση και με ελάχιστες εύφορες εκτάσεις, αλλά με απότομους γκρεμούς, διάφανα νερά, ήσυχες, χρυσαφένιες αμμουδιές και κατάλευκα σπιτάκια που κερδίζουν τον επισκέπτη από την πρώτη κι όλας στιγμή. Το νησί περικυκλωμένο από το απέραντο γαλάζιο του νοτίου Αιγαίου δίνει την εντύπωση ότι αποτελεί κατοικία Θεών. Στην αρχαιότητα η Φολέγανδρος ήταν γνωστή ως Πολύανδρος.
Λέγεται ότι το νησί κατοικήθηκε από βοσκούς της Δυτικής Ελλάδας που αναζητούσαν βοσκοτόπια. Η πλειοψηφία τους ήταν άνδρες και έτσι προήλθε η αρχαία αυτή ονομασία. Οι κάτοικοι του νησιού λάτρευαν τη Θεά Άρτεμη και το Θεό Απόλλωνα. Το όνομα του νησιού οφείλεται στο γιο του Μίνωα, Φολέγανδρο, που ήρθε στο νησί ως επικεφαλής των Κρητών, ενώ σύμφωνα με κάποιες αναφορές προέρχεται από τη Φοινικική λέξη Phelekgundari που σημαίνει ξερός τόπος.
Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΥ
Σύμφωνα με τη μυθολογία, το όνομα του νησιού οφείλεται στο Φολέγανδρο, γιο του Μίνωα που ήρθε στο νησί ως επικεφαλής των Κρητών
ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΥ
Αν και πρόκειται για ένα μικρό νησί με λιγοστούς κατοίκους, η Φολέγανδρος είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα τοπικά της προϊόντα. Αξίζει να γευτείτε το μέλι με το έντονο θυμαρίσιο άρωμα που παράγεται και πωλείται από τους τοπικούς παραγωγούς. Ιδιαίτερα γευστικά είναι τα τοπικά τυριά που μπορείτε να βρείτε στη Φολέγανδρο. Το πιο γνωστό από αυτά είναι το Σουρωτό και πρόκειται για ένα λευκό τυρί με μαλακή υφή που ταιριάζει πολύ με τη σαλάτα. Υπάρχει ακόμα και το Σκληρό που οι ντόπιοι απλά το αποκαλούν «τυρί» και συνηθίζουν να το τρίβουν στα μακαρόνια. Τέλος, το Μελίχλωρο ξεπλένεται στη θάλασσα και καταναλώνεται τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.
Σε γάμο ή βάφτιση σε κάποια από τις όμορφες εκκλησίες του νησιού, προσφέρουν αντί για κουφέτα ντόπιο παστέλι με μέλι του νησιού. Η γλυκιά πίτα του νησιού ονομάζεται Καρπουζένια και φτιάχνεται με καρπούζι, μέλι και σουσάμι. Μία ακόμα τοπική γεύση είναι η Καλασούνα και πρόκειται για νόστιμη τυρόπιτα φτιαγμένη με σουρωτό. Τέλος, κύριο χαρακτηριστικό της κουζίνας του νησιού είναι τα παραδοσιακά χειροποίητα μακαρόνια, γνωστά ως ματσάτα που σερβίρονται σε όλες τις ταβέρνες της Φολεγάνδρου συνοδεύοντας κυρίως κοκκινιστό κόκορα.
ΕΓΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Εκτιμούμε ότι η σημερινή οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και διεθνώς και επηρεάζει αρνητικά όλες τις επιχειρήσεις. Το επιχειρησιακό κλίμα εν γένει είναι θολό, καθ' ότι πάνω από τον ουρανό της Ελλάδος κρέμεται το σύννεφο της χρεοκοπίας. Οι τουριστικοί επιχειρηματίες ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ.
Ωστόσο: Εκτιμούμε ότι η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός παραμένει ελκυστικός με ιδιαίτερη έμφαση την ελκυστικότητα του προορισμού των νησιών του Αιγαίου και του καθενός από αυτά ανάλογα το μέγεθος, την ιστορία, την ανάπτυξη, την τουριστική αγορά και τα συμφέροντα των μεγάλων διακινητών τουριστών από την Ευρώπη και αλλού.
Η φύση του τουριστικού προϊόντος Φολέγανδρος - Ξενοδοχείο καθορίζει και το είδος των τουριστών - πελατών. Οι επισκέπτες επιλέγουν τον προορισμό επειδή έλκονται από αυτά που προσφέρει (βλέπε ανωτέρω).
Το μέσο επίπεδο δαπάνης εντός ξενοδοχείου αγγίζει το...
Eνώ εκτός ξενοδοχείου το.....
Kαι το κόστος αγοράς ενός πακέτου 7ημέρου διαμονής εκτός εισιτηρίων από την Ευρώπη ....
Kαι από την Ελλάδα ......
(Εδώ παρατίθενται στατιστικά στοιχεία επισκεψιμότητας νήσου Φολεγάνδρου και πληρότητας ξενοδοχείων).
Το προτιμότερο (και προτεινόμενο) μείγμα marketing για τον (ντόπιο) επιχειρηματία είναι η συνεχής βελτίωση του προϊόντος και η συνέχιση της στόχευση σε τουρίστες με μικρο-μεσαία αγοραστική δύναμη (γιατί αυτοί μπορούν να δημιουργήσουν κέρδη για τον επιχειρηματία και να συμβάλουν στην σταθερή οικονομική ανάπτυξη της επιχείρησης (Ως κοινωνική ομάδα που δεν επηρεάζεται άμεσα από τα μονοπώλια και τα κανάλια τους) Εδώ θα πρέπει να γίνει μελέτη των διαφόρων πολιτικών (τιμών, κινήτρων, υποδομών... κλπ) όλων των παραγόντων ανάπτυξης του προορισμού και να υπάρξει ισορροπία και εναρμονισμός.
Η ελκυστικότητα του προορισμού εκτιμάται ότι πρέπει να ενισχυθεί με διάφορα κίνητρα και μέσα καθώς και έλεγχο της ποιότητας του προϊόντος Φολέγανδρος - Ξενοδοχείο Βράχος - Υπόλοιπα Ξενοδοχεία του νησιού. Παραδείγματα ενίσχυσης της ελκυστικότητας
Παραγωγή και κατανάλωση ντόπιων βιολογικών προϊόντων.
Ενίσχυση με κυκλικά σεμινάρια του επαγγελματισμού ντόπιων και εισερχομένων επαγγελματιών ώστε το προϊόν νησί - ξενοδοχείο να αποτελέσει πρότυπο προς μίμηση και διαφήμιση που θα ξεφεύγει από αρνητικά κυκλαδίτικα στερεότυπα.
Αντιστοιχία ποιότητας διακίνησης - τιμής πάσης φύσεως διακίνησης προς - εντός και από το νησί.
Ανταλλαγή κουλτούρας ντόπιων και επισκεπτών πάσης φύσεως με τοπικές, υπερτοπικές και διαδικτυακές εκδηλώσεις.
Στελέχωση, επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό, κίνητρα.
Στόχευση
Διάρκεια και βάθος χρόνου της υλοποίησης των σχεδίων, των προγραμμάτων, των εκδηλώσεων και των δράσεων.
ΜΙΚΡΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ = ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ (Roger Doswell)
-"Τα μικρά ξενοδοχεία απευθύνονται σε τμήματα της αγοράς που δαπανούν λιγότερο" και είναι αποδεκτό ότι τα μικρά ξενοδοχεία παίζουν σημαντικό ρόλο στο εσωτερικό ελληνικό τουρισμό αλλά μπορούν να παίξουν ρόλο και στον ευρύτερο περιφερειακό (βαλκανικό - ευρωπαϊκό - μεσογειακό).
Άρα αυτού του τύπου το προϊόν (μαζί με άλλα) μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης του τουρισμού καθ' ότι έχει δύναμη.
- Χρειάζεται λοιπόν να βελτιωθεί η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα μέσω τεχνικής βοηθείας και συμβουλευτικών υπηρεσιών.
- Να αναπτυχθούν προγράμματα κατάρτισης (επαγγελματικής) που θα συμβάλουν στην βελτίωση των προτύπων.
- Να εξευρεθούν τυχών υποβόσκοντα, ανεξερεύνητα οικονομικά θεσμικά κίνητρα για την βελτίωση και περαιτέρω ανάπτυξη των εγκαταστάσεων.
- Πίεση προς τους θεσμούς για κατάργηση αντικινήτρων ή μη παραγωγικών επενδύσεων και επιδοτήσεων ή άσκοπων και μη αποτελεσματικών επιδοτήσεων όπως αυτής της ανεργίας!!!!
O ΚΥΚΛΑΔΕΣ : ΠΑΛΙΟΣ ή ΝΕΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ;
ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ : ΠΑΛΙΟΣ ή ΝΕΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ;
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΒΡΑΧΟΣ : ΠΑΛΙΟΣ ή ΝΕΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ;
Στα ανωτέρω ερωτήματα πρέπει να απαντήσουμε χωριστά αλλά και συνολικά για να εκτιμήσουμε αν χρειάζονται προσθήκες νέων εγκαταστάσεων ή ανανέωση και εκ νέου ανάπτυξη εγκαταστάσεων, ώστε στη συνέχεια να καθοριστεί τι τύπος ανάπτυξης θα ακολουθηθεί και τι το μίγμα marketing θα εφαρμοστεί. Γενικά όμως ως τουριστικά προϊόντα βρίσκονται σε συνεχή αλλαγή γερνούν αλλά ταυτόχρονα προσαρμόζονται στις νέες ανάγκες και τις νέες αγορές. Αν με τον καιρό μειώνεται λίγο η ποιότητα τους, ωστόσο βρίσκουν ( ή απαιτούν να βοηθηθούν) την δύναμη να ενισχυθούν για βελτίωση και ανανέωση.
Τέλος θα προσθέταμε ότι οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις κατά προορισμό παίρνοντας υπ' όψιν τους τα παραπάνω, ομαδικά και κατά περιοχή στην δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία θα πρέπει να αναθεωρήσουν τους στόχους τους, να αντιδράσουν εσωτερικά από κοινού ώστε να αναγκάσουν τους θεσμούς να ανασκουμπωθούν και να διορθώσουν περιβαλλοντολογικά, χωροταξικά και άλλα προβλήματα και να προσδιορίσουν νέους στόχους και να χρησιμοποιήσουν στο έπακρο όλα τα εργαλεία που τους παρέχει η τεχνολογία και να αναζητήσουν λύσεις και τρόπους ανεύρεσης και προσέλκυσης νέας πελατείας στη διεθνή αγορά με ρεαλιστικά κίνητρα.
ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
Εμφάνιση των λέξεων "hotel-vrahos" από 6 σελίδες google
1 www.booking.com/Vrahos-Hotel
2 http://www.greekhotel.com/cyclades/folegand/karavostasi/vrahos/home.htm
3 http://vrahos-hotel.greekhotel.gr/gr/index.asp
4 http://visit-cyclades.com/GR/hotel.php?htl_id=27&isl_id=5
5 http://www.tripadvisor.com.gr/Hotel_Review-g1950079-d260440-Reviews-Vrahos_Hotel-Karavostasis_Folegandros_Cyclades.html
6 http://www.hotelium.com/Hotel/Vrahos_Hotel.htm
7 http://www.vrisko.gr/search/%CE%9E%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1/%CE%91%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE?gclid=CN6cpJbOqq4CFUGGDgodl35HQA
8 http://www.travelmagic.gr/magictravel/show_business/6405
9 http://www.tee.gr/business/hotel-vrahos/index.htm
10 http://www.travelstyle.gr/portal/gr/destination_hotels.php?action=view&dest_id=381&id=2891
11 http://www.facebook.com/pages/Vrahos-Boutique-Hotel-in-Folegandros-Greece/118819621526621?sk=info
12 http://www.tophotels.gr/Hotels/a253f6a4d3,VRAHOS-BOUTIQUE-HOTEL.html
13 http://www.travelguide.gr/folegandros/hotel-vrahos.html
14 http://www.hotels-world.pl/b/h/vrahos_hotel-251080-el-information
15 http://findall.gr/gr/tourismos/xenodoxia/xenodoxeia-kyklades/folegandros/hotel-vrahos.asp
16 http://www.hros.net/hotel/gr/vrahoshotel.el.html
17 http://pili-space.com/component/option,com_mtree/task,viewlink/link_id,3664/Itemid,99999999/lang,greek/
18 http://www.hotelmania.gr/hotels/el/perfecture/preveza/town/vraxos-loutsa
19 http://www.thesaurus.gr/hotels/folegandros/vrachos_hotel_apartments/vrachos_hotel_apartments.php
20 http://www.greekhotel.gr/gr/greek_island_hotels/cyclades_islands_hotels/folegandros_hotels.asp
21 http://www.hotelsofgreece.com/cyclades/folegandros/vrahos/index.htm
22 http://hotels-greece-el.ghix.com/folegandros_kiklades/hotel_vrahos_2371659el.html
23 http://www.holidaycheck.com/hotel-travel+information_Hotel+Vrahos-hid_47209.html
34 http://www.wiw.gr/greek/karavostasi_vrahos_boutique_hotel/
25 http://www.gtp.gr/TDirectoryDetails.asp?id=11166
26 http://www.topsites.gr/gr_domain_list/index.php?domain=hotel-vrahos.gr
27 http://www.qubo.gr/det36257-vrahos-boutique-hotel-folegandros.php
28 http://www.aroundgreece.com/hotels-greece/bookings-folegandros-greece/251080
29 https://foursquare.com/v/hotel-vrahos/4df8dd0f483bc58a610b1975
30 http://www.kati.gr/travel-tourism-holidays-greece/kyklades/folegandros/accommodation-hotel/Vrahos%20Hotel-l918.html
31 http://www.agoda.gr/europe/greece/karavostasis/vrahos_hotel.html
Εμφάνιση των λέξεων "hotel-vrahos" από 6 σελίδες google
MARKETING
Εφαρμογή ενός on the spot & a la carte Mini Marketing Plan με άξονες και stoty:
A ΜΕΡΟΣ
Μια κρίσιμη περίοδος θέλει και μια κρίσιμη αφήγηση… ένα νέο story. Παράδειγμα
Η συνταγή της επιτυχίας μας …
Οι αρχές μας :
1. Παράδοση ...
2. Εκσυγχρονισμός ...
3. Αμεσότητα ...
4. Πρωτοτυπία ...
5. Σεβασμός ...
6. Ειλικρίνεια, εμπιστοσύνη…
Οι αξίες μας :
1. Πάθος για τον πελάτη ...
2. Value for money ...
3. Πρωτοπορία στην εξυπηρέτηση ...
Εμπιστευτείτε μας στο νησί...
Μοιραστείτε μαζί μας τη χαρά της φιλοξενίας και τον ενθουσιασμό των συνεργατών μας.
Αναζητούμε απαιτητικούς πελάτες…
Μετά από την τελευταία ανακαίνιση οι πελάτες μας έφθασαν τους ...
1. Θα θέλαμε να σας συστηθούμε…
2. Χώροι υποδοχής…
3. Δωμάτια…
4. Χώροι διασκέδασης και χαλάρωσης…
5. Χώροι εστίασης …
6. Γειτνιάζοντες με ενδιαφέρον τόποι…
7. Οι δικές μας υπηρεσίες σας λύνουν τα χέρια….
8. Το τμήμα της Υποδοχής είναι ένας πολυσύνθετος ευέλικτος μηχανισμός που κύριο στόχο έχει να…..
9. Το Τμήμα του εστιατορίου μπαρ….
10. Το τμήμα των Ορόφων-δωματίων….
11. Τι να περιμένετε ακόμη και τους δύσκολους καιρούς ….
12. Η σχέσης σας με τους ανθρώπους του χώρου μας…
13. Συμβουλευτείτε έναν από μας….
14. Είμαστε πρωτοπόροι, στη γεύση, στη καθαριότητα, στο νοικοκυριό στο νεωτερισμό… και η ικανοποίηση στα ύψη !
15. Ποιοι σας φροντίζουν, μια ματιά στους ορατούς και αόρατους σιωπηρούς εξυπηρετητές σας...
16. Το κέρδος μας είναι το κέρδος το δικό σας, οι προκλήσεις το μέλλον μας !
17. Εσείς είστε το πολυτιμότερο κεφάλαιό μας !
Β' ΜΕΡΟΣ
ΥΠΟΘΕΣΗ : Βρισκόμαστε στη φάση ανάγκης ενίσχυσης των πωλήσεων κατά την χαμηλή περίοδο και γενικότερα ενός σχεδίου ανάπτυξης και προβληματισμού για μια συνέχεια και σταθερότητα των επαφών με την τουριστική αγορά προκειμένου να κερδηθούν νέοι πελάτες αλλά και να δημιουργηθεί ένα ισχυρότερο loyalty με τους υπάρχοντες… Γι αυτό το λόγο ασφαλώς πρέπει να χρησιμοποιηθούν παλιά και νέα εργαλεία του Marketing….
Μια κρίσιμη περίοδος θέλει και μια κρίσιμη αφήγηση…
Υπάρχει το προϊόν/υπηρεσίες / Πολιτική Διάθεσης του προϊόντος στις αγορές
1. Μεγαλύτερη κατανάλωση
2. Απόσπαση αγοράς από τον ανταγωνισμό
3. Νέοι χρήστες / πελάτες
Υπάρχει το προϊόν / υπηρεσίες / Πολιτική Επέκτασης του προϊόντος σε νέες αγορές
1. Γεωγραφικώς
2. Νέα τμήματα της αγοράς
3. Διάθεση από νέα κανάλια
Νέα προϊόντα / Υπηρεσίες / Πολιτική Διάθεσης στις υπάρχουσες αγορές
1. Βελτίωση και διαφοροποίηση των προϊόντων
2. Νέες ποικιλίες και μεγέθη
3. Οικονομικότερη «συσκευασία» πακέτα…
Νέα προϊόντα υπηρεσίες / Πολιτική Διάθεσης σε νέες αγορές
1. Ομόκεντρη διαφοροποίηση
2. Οριζόντια διαφοροποίηση
3. Πολύ επίπεδη διαφοροποίηση…
Τα 4 P Marketing :
1. Product
2. Price
3. Place
4. Promotion
Τα 4 C του Marketing:
1. Customer value
2. Cost to the Customer
3. Convenience
4. Communication
Μέθοδοι προσέγγισης των πελατών…
Με την νέα αφήγηση δηλαδή την δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης, την υποβολή ερωτημάτων, την παρουσίαση του κατάλληλου προϊόντος, και τέλος την πώλησης του προϊόντος.
Αναλογία δαπάνης : 40/30/20/10
Μίγμα Αγοράς:
1. Μηχανές αναζήτησης / e-marketing
2. Παλιά Πρακτορεία
3. Νέα Πρακτορεία / Νέα συμβόλαια
4. Deal sites
5. 1 to 1
6. Ad wards Ad sense
7. Ενδιάμεσοι
Προγραμματισμός
1. Δαπάνες πωλήσεων
2. Προϋπολογισμός παρακολούθηση
3. Σχεδιασμός επισκέψεων
4. Στόχοι πωλήσεων
SMART : Συγκεκριμένοι μετρήσιμοι πραγματοποιήσιμοι, ρεαλιστικοί, σωστά χρονισμένοι στόχοι.
Παροχή έξυπνων άμεσων ή έμμεσων κινήτρων, έξυπνες μορφές προωθητικών ενεργειών.
1. Μείωση τιμής διανυκτέρευσης;
2. Αύξηση της ποσότητας ;
3. Παροχή δώρων ;
4. Πακέτα πολλαπλής συσκευασίας ;
5. Κουπόνια ;
6. Πόντους, επιβράβευση ;
7. Κλειστές προσκλήσεις;
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...
"Οι πελάτες πάντα θα πρέπει κάτι να κάνουν δεν πρέπει να βαριούνται. Ακόμα και αν δεν έχουν να κάνουν κάτι θα πρέπει να έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ότι δεν θέλουν να κάνουν κάτι."... (Roger Doswell)
ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
'Άμμος βότσαλα, βράχια
Αναψυχή
Βαρκάδα
Εκδρομές
Επίσκεψη σε πολιτιστικά αξιοθέατα
'Ηλιος
Θάλασσα
Νυχτερινή διασκέδαση
Σπορ
ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - Διαφοροποίηση και εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος ισχυρά και ήπια πολιτιστικά και άλλα δρώμενα.
Disco απόγευμα σε ανοιχτό χώρο (1 ανά εβδομάδα)
Show
Αθλητισμός : Step, αεροβική γυμναστική, τζόκινγκ aqua προπόνηση, περπάτημα, γυμναστική στο νερό Σώμα ισορροπία TM, γιόγκα, χαλάρωση των μυών, Qi Gong
Ανοιχτά εργαστήρια με τη συμμετοχή των πελατών
Βραδιές γευσιγνωσίας
Βραδιές χορού τουλάχιστον 2 ανά εβδομάδα
Γλυπτική
Δημιουργικά μαθήματα : ζωγραφική σε καμβά, δημιουργία κοσμημάτων, δημιουργία ψηφιδωτού
Διαγωνισμοί κάθε είδους (μαγειρικός, εικαστικός)
Επιδείξεις Λαϊκής Τέχνης
Επίσκεψη μουσείων
Ζωγραφική / Ζωγραφική και βότσαλα / Ζωγραφική κάτω από τα αστέρια
Ήχος και θάλασσα / Ήχος και φως
Θέατρο - animation
Θεματικές βραδιές σε μπαρ : σαλόνι, κλασικές βραδιές, μουσικές νύχτες, κ.λπ. (τουλάχιστον 1 ανά εβδομάδα)
Θρησκεία - εκκλησίες - λειτουργίες, γιορτές, πανηγύρια , παράδοση.
Καθημερινό πρόγραμμα: jakollo, μπότσια, βόλεϊ, F & B μαθήματα (μαγείρεμα, ψήσιμο, κοκτέιλ), βελάκια, χαρτιά, περπάτημα, χορός μαθήματα
Μαθήματα γλώσσας
Μαθήματα χορού
Μουσική και τζακούζι - χορογραφία.
Ομιλίες - αρχαιολογικού, πολιτιστικού, οικολογικού ενδιαφέροντος
Παιχνίδια
Παραδοσιακές τέχνες - χειροτεχνία
Παρουσίαση της ζωής του νησιού και των ανθρώπων της (γνωριμία με κάποιον απλό γραφικό κάτοικο)
Παροχή τουριστικών πληροφοριών (προσαρμογή στις τοπικές συνθήκες, προσανατολισμός, χάρτες, διαδρομές περίπατοι, πολιτιστικοί κανόνες, κώδικες συμπεριφοράς, επισκέψεις, αγορές, ταξίδι, φαγητό, ασφάλεια)
Πεζοπορία
Ποίηση
Προβολές video
Ρεσιτάλ κιθάρας
Φεστιβάλ.
Χαρακτική
Χορευτική βραδιά
Χώρα επίσκεψη διασκέδαση
Ψάρεμα και τέχνη
Ψάρεμα με βάρκα, καΐκι
Ψαροφαγία
ΤΙΜΕΣ OFFICIAL NET (TO: -15%-20%-25%)?

Πολιτικές τιμών
Πολιτική τιμών για παιδιά
Πολιτική τιμών για γιορτές
Πολιτική τιμών για small groups
Πολιτική προσφορών
€ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
ΣΕΝΑΡΙΟ / 72% / 36,27 / Α ΣΕΙΡΑ ΤΙΜΩΝ


ΣΕΝΑΡΙΟ / 100% / 33,72 / Α ΣΕΙΡΑ ΤΙΜΩΝ


ΜΕΡΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΤΗ
2009
2010
2011
Κύκλος εργασιών
Κέρδη προ φόρων και αποσβέσεων
ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
2012
2013
2014
Κύκλος εργασιών
Κέρδη προ φόρων
και αποσβέσεων
Αύξηση τζίρου %
Αύξηση κερδών
προ φόρων %
AΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ:
ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Συμπληρώνεται ο αριθμός των εργαζομένων μόνιμης και πλήρους απασχόλησης με σχέση εξαρτημένης εργασίας κατά το τελευταίο έτος
Αριθμός Εργαζομένων
Αριθμός ωρών που απασχολούνται ημερησίως
Αριθμός ημερών που απασχολούνται μηνιαίως
Μήνες απασχόλησης
Παρατηρήσεις
10-11
4-5
[ Για την εύρυθμο λειτουργία του ξενοδοχείου
Πρόσληψη κατάλληλου ειδικευμένου προσωπικού
Προβλέπουμε την παρακάτω δομή του στελεχικού και εργατικού δυναμικού
Προβλέπουμε την συνεχή επαγγελματική κατάρτιση και on line ανταλλαγή πληροφοριών.
Προβλέπουμε τον συνεχή έλεγχο της απόδοσης του προσωπικού
Προβλέπουμε τον συνεχή έλεγχο της ποιότητας των προσφερομένων υπηρεσιών με τη βοήθεια διαφόρων μέσων και εργαλείων
MΠΑΡΑΡΤΗΜΑ "1"
Συνταγές Φολεγάνδρου
ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ
Αν είστε λάτρεις της ευρηματικής, παραδοσιακής, πολύχρωμης, απολαυστικής. δροσερής και χορταστικής χωριάτικής σαλάτας και αν επιπλέον σας αρέσουν μετά τις βουτιές στην θάλασσα, οι βούτες στο ζουμάκι της, τότε η Φολέγανδρος είναι το νησί σας! Απολάυστε την χωριάτικη σαλάτα όπως την ξέρετε με μία μικρή λεπτομέρεια. Αντί για φέτα, προσθέστε το τοπικό τυρί της Φολέγανδρου, το Σουρωτό το οποίο δημιουργεί το τέλειο ζουμάκι για τρελλές βούτες….
Θα μας θυμηθείτε…..
ΜΑΤΣΑΤΑ Υλικά :
1 κιλό αλεύρι
2 κουτ. Σούπας ελαιόλαδο
2 ποτήρια νερό
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το ελαιόλαδο και το νερό και ζυμώνουμε. Κατόπιν αφήνουμε για λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε 5 κομμάτια φύλλο και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Τυλίγουμε το κάθε φύλλο σε ρολό και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες από την άκρη προς τα μέσα. Τοποθετούμε τις φέτες σε αλατισμένο νερό για λίγα λεπτά και ύστερα τα ξεπλένουμε.
ΚΑΡΠΟΥΖΕΝΙΑ Υλικά:
1 μικρό καρπούζι
200 ml μέλι
3 κουταλιές της σούπας σουσάμι
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
κανέλλα
αλεύρι
2 κουταλιές ζάχαρη
Κόβουμε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια και αφαιρούμε τα κουκούτσια του. Το στίβουμε με τα χέρια μας χωρίς όμως να το διαλύσουμε. Αφήνουμε την ψίχα να στραγγίσει για περίπου 1 ώρα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και 6-7 κουταλιές αλεύρι έτσι ώστε να είναι ελαφρώς πηχτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το περισσότερο μέλι και τη ζάχαρη. Δουλεύουμε με τα χέρια και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι που έχουμε αλείψει με λάδι και έχουμε πασπαλίσει με το σουσάμι. Δεν πρέπει να είναι παχιά η στρώση του μείγματος στο ταψί μας. Από πάνω πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 45’ περίπου. Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο την περιχύνουμε με το υπόλοιπο μέλι.
ΚΑΛΑΣΟΥΝΑ Υλικά:
(γέμιση) 1 κιλό σουρωτό
2-3 ξερά κρεμμύδια
3 αυγά
αλάτι, πιπέρι
(φύλλο) 1 κιλό αλεύρι
2 ποτήρια ζεστό νερό
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
½ βούτυρο φρέσκο
½ φακελάκι μαγιάς
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα υλικά του φύλλου και ζυμώνουμε. Αφήνουμε για λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί και τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη τα οποία ανοίγουμε σε φύλλα. Αφήνουμε και πάλι τη ζύμη για 20’-30’. Απλώνουμε το ένα φύλλο σε ένα ταψί που έχουμε αλείψει με λάδι. Τρίβουμε τα κρεμμύδια και τα ζυμώνουμε με το σουρωτό και τα αυγά, αφού τα έχουμε χτυπήσει ελαφρώς. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε τη γέμιση στο ταψί και τη σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.
ΚΑΡΑΒΟΛΟΙ Υλικά:
½ ποτήρι ελαιόλαδο
½ κιλό σαλιγκάρια
κανέλλα
2 κρεμμύδια μέτρια
½ κιλό πατάτες
1 ποτήρι κρασιού πελτέ
½ κιλό ντομάτες
αλάτι, πιπέρι
Βράζουμε τα σαλιγκάρια σε αλατισμένο νερό για λίγα λεπτά. Κατόπιν, σπάμε ελαφρώς το κέλυφός τους και τα τσιγαρίζουμε μαζί με τα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι. Ύστερα από 8-10 λεπτά προσθέτουμε τις πατάτες και αφού αφήνουμε για 10’ περίπου ρίχνουμε τις ντομάτες και τον πελτέ. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, την κανέλα και ένα ποτήρι νερό. Αφήνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου, μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ "2" ΜΕΝΟΥ ΤΑΒΕΡΝΑΣ (Συνετάχθη από τον Αντώνη Πολύδωρο)
ΣΑΛΑΤΕΣ
Μαρούλι, ρόκα, κατικι Δομοκού, ελαιόλαδο
Ντομάτα, ανθότυρο, λαδοριγανη
Χωριάτικη: τάματα ,αγγούρι, πιπεριά, κρεμμύδι, ελιές, κάπαρη, φέτα λαδοριγανη
Αβοκάντο με γαρίδες, φρέσκιες καρδιές μαρουλιού, σος vinaigrette
Πατατοσαλάτα με τάματα, κρεμμύδι, κάπαρη, λαδόξυδο
Φάβα Σαντορίνης με κρεμμύδι και ελαιόλαδο
Λαχανικά στη σχάρα με ελαιόλαδο και βαλσάμικο
ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Αστακομακαρονάδα
Γαρίδες γκιουβετσακι
Μακαρονάδα της αρεσκείας σας
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
Ομελέτες διάφορες
Μελιτζάνες και κολοκυθάκια τηγανητά
Παπουτσάκια
Τυροκροκέττες
Μύδια αχνιστά
Ρεβίθια γκιουβέτσι, συνταγή κυκλαδίτικη
ΨΑΡΙΚΑ
Συναγρίδα στη σχάρα με φρέσκα βραστά λαχανικά
Το καλάθι του ψαρά με διάφορα ψάρια ημέρας
Φαγκρί στη σχάρα με λαδολέμονο
Πεσκανδρίτσα στον ατμό με σελινόριζα και καρότο
Γαρίδες τυλιγμένες με bacon στη σχάρα
ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ
Στήθος κοτόπουλο στη σχάρα
Σουβλάκι κοτόπουλο με πιπεριά και κρεμμύδι
Συκωτάκια πουλιών με σκόρδο, ρίγανη και ξύδι σε καρδιές μαρουλιού
Κόκορας κρασάτος
Κόκορας παστιτσάδα
ΚΡΕΑΤΙΚΑ
Φιλέτο μοσχαρίσιο με φρέσκα λαχανικά στη σχάρα
Φιλέτο πιπεράτο με πατάτες ντοφινουάζ
Μουσακάς με μελιτζάνες Σαντορίνης
Κατσικάκι κυκλαδίτικο ψημένο στις κληματόβεργες
Αρνάκι γάλακτος γκιουβετσακι σε πήλινο. Σiφνου
Γουρουνόπουλο ψημένο με κρούστα. Μεσσηνίας
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ "3"
ΣΕΝΑΡΙΟ / 72% / 44 / Β ΣΕΙΡΑ ΤΙΜΩΝ
ΣΕΝΑΡΙΟ / 100% / 41 /29 Β ΣΕΙΡΑ ΤΙΜΩΝ